Sunday, March 11, 2012

LA CABANE



Last week we had the great pleasure of going to an urban Sugaring Off party at LA CABANE in the Old Port of Montreal. Every detail is design when contemporary art and maple syrup combine to create a dazzling party.

On the left you have the menu, in French, of the different entrées we had. For example one of my favorite is smoked bison meat on a homemade melba toast. The images on top reveal the many facets of the decor and the work of a variety of artisans who collaborated to build up our incredible evening which you can also enjoy this spring.

From left to right you see hand weaved lamps, a stained-glass window depicting a scene from a contemporary Fairy tale, the furniture, including that ingenious table featured in the last photo on the right, all come from LA FIRME. The bottle contains maple sap water that will soon be available in gourmet food stores. For now you can order bottles with your meal at LA CABANE. The small pots for the syrup are a creation of HUGO DIDIER . Thomas, one of the nice waiters that you will meet there, is modeling an apron that is an exclusive design by RACHEL F. Everything is creation, from the menu to the decor to the music! OLIVIER SOUCY charmed us with RIGODON FUSION a style that brings traditionnal Québécois music to the twenty-first century! UNTIL APRIL 15 2012
Follow all the links in the article to discover more marvels from our province.

-Lena Ghio

FRANÇAIS

La semaine dernière nous avons eu le plaisir de se rendre à la soirée d'ouverture de LA CABANE au Vieux Port de Montréal. Tout est design quand l'art contemporain se mêle à la Cabane à Sucre traditionnelle.

À gauche vous avez le menu que nous avons dégusté. Les images en haut soulignent différentes facettes du décor et le travail des artisans qui ont monté l'événement auquel vous pouvez participer ce printemps.

De gauche à droite vous voyez les lampes fabriquées à la main, un vitrail d'une scène de conte fantasmagorique, les meubles, dont la table qui termine la série d'images, tous proviennent de LA FIRME. La bouteille contient de l'eau de sève d'érable. Bientôt disponible dans les épiceries fines, vous pourrez vous en commander à LA CABANE lors de votre soirée. Les petits pots à sirop sont une création de HUGO DIDIER .
Thomas, un des gentils serveurs que vous y rencontrerez, modèle pour moi un tablier design de RACHEL F. Tout est création, du menu au décor et il ne faut pas oublier la musique OLIVIER SOUCY nous a charmé avec RIGODON FUSION qui transporte la musique Québécoise au 21 ième siècle! JUSQU'AU 15 AVRIL 2012
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-Lena Ghio
Photos Lena Ghio

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